Ukrayna ile ABD askerî yetkilileri arasında önemli görüşme

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ile 25. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı ve Zafer Planı’nı görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede 12 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan 25. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı ve Zafer Planı'nın hayata geçirilmesi konuları ele alındı.

Sırskıy, Brown’a Ukrayna'daki mevcut güvenlik durumu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin silah, askerî teçhizat ve mühimmat konusundaki kritik ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Sırskıy, Ukrayna'nın Zafer Planı'nın askerî bileşenini uygulama yollarını ve ortak projelerin uygulanmasındaki sonraki adımları değerlendirdiklerini kaydetti.

Brown, Ukrayna savunma güçlerine tam desteğin ve Rusya'ya karşı mücadelesinde yardımın sürdürülmesi konusunda güvence verdi.

Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde 12 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı gerçekleştirilecek. Beyaz Saray, 26 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nın ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliğinde, liderler seviyesinde düzenleneceğini duyurmuştu.

ZAFER PLANI BATILI MÜTTEFİKLERLE PAYLAŞILACAK

Temelde; Rus varlıklarının dondurulması, ekonomik yaptırımlar, Ukrayna'nın yeniden inşası, askerî ve ekonomik destek ve Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askerî hedefleri vurma iznini içeren 5 maddelik Zafer Planı, Ramstein formatıyla Almanya'da gerçekleştirilecek olan Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda Ukrayna müttefiki ülkelerle paylaşılacak.