İsveçli havacılık ve savunma şirketi Ukrayna'da üretim yapacak

SAAB CEO'su Micael Johansson, Ukrayna'nın savunma endüstrisinin geliştirilmesi amacıyla şirketin Ukrayna'da üretim yapacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 11:10
https://www.qha.com.tr/

İsveç menşeili sanayi şirketi SAAB'ın CEO’su Micael Johansson, Ukrayna'da üretim yapmaya başlayacaklarını açıkladı.

Ukrayna'nın bağımsız savunma yeteneklerini geliştirmesini istediklerini belirten Johansson, “Ukrayna’nın egemenlik kapasitesini ve yeteneklerini geliştirmesine destek olmalıyız. Bu nedenle, hem Ukrayna içindeki hem de Ukrayna dışına taşınan Ukrayna endüstrisi ile iş birliği yapmalıyız.” açıklamasında bulundu. 

Johansson, yerel üretimin kurulması konusunun birkaç yerel şirketle görüşüldüğünü fakat henüz bir anlaşmaya imza atılmadığını ifade etti. Ukraynalı şirketlerle insansız hava aracı üzerinde çalışmak için potansiyel gördüğünü belirten Johansson, şirketin Ukrayna için mühimmat parçaları tedarikçisi olabileceğini ve aynı zamanda sensör teknolojisinin geliştirilmesinde yardımcı olabileceğini belirtti.

SAAB NEDİR?

SAAB (Svenska Aeroplan Aktiebolaget) (İsveç Uçak AŞ), 1937 yılında kurulan İsveçli havacılık ve savunma sanayi şirketidir. 1947 yılından 1990 yılına kadar Saab Automobile adı altında otomobil üreticisi olmuştur. 1968 ve 1995 yılları arasında ticari araç üreticisi Scania ile birleşerek Saab-Scania olarak adı altında ticari araç üretmiştir.