Rusya, Ukrayna'ya karşı saldırılarını finanse etmek için vergileri artırıyor

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü, Rusya'nın yakın zamanda duyurduğu vergi artışının, Ukrayna'ya karşı işgal girişiminde artan ihtiyaçlarını finanse etmek için kullanılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 10:41
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü, Rusya'nın yakın zamanda duyurduğu vergi artışının, Ukrayna'ya karşı işgal girişiminde artan ihtiyaçlarını finanse etmek için kullanılacağını bildirdi. Uzmanlar, gelirlerin 2025 yılında yaklaşık 29 milyar dolar artmasının beklendiğini yazıyor. Kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 25'e, en yüksek kurumlar vergisi oranı da yüzde 15'ten yüzde 22'ye çıkarılacak.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, "Öncelikle kurumlar vergisi artışlarından elde edilen ek gelirler neredeyse kesinlikle artan hükümet harcamalarını finanse etmek için kullanılacaktır" açıklamasını yaptı.

Bakanlık, 2024'te hükümet harcamalarının 2023'e kıyasla yaklaşık yüzde 15 artacağını, ancak büyük olasılıkla daha da artacağını öngörüyor. Harcama artışlarının, savunma, sosyal ihtiyaçlar ve altyapı harcamalarındaki artışla birlikte 2025'te de devam etmesi neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İş dünyası üzerindeki vergi yükünün artması, askeri olmayan sektörlerdeki gelecekteki yatırımları ve büyümeyi neredeyse kesinlikle sınırlayacaktır. Rusya'nın ekonomik büyümesi büyük olasılıkla ekonominin askeri sektörüne yapılan büyük hükümet yatırımlarından kaynaklanmaktadır. Ancak askeri olmayan sektörlere yatırım yapılması da muhtemeldir. özette "durgunluk durumunda olmak" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ayrıca askeri sektörlerin işgücü kaynaklarının büyük bir kısmını tekeline alma ihtimalinin yüksek olduğunu ve iş dünyası üzerindeki artan vergi yüklerinin askeri olmayan sektörlerde gelecekteki yatırımları ve büyümeyi sınırlayacağını da belirtiyor.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Barış Zirvesi programı, "barış formülü"nün üç noktası olan nükleer güvenlik, gıda güvenliği ve insani boyut üzerine genel oturumlar ve tartışmaları öngörüyor. Zirvede, dünyanın dört bir yanından 57 devlet ve hükûmet başkanının da aralarında bulunduğu, 92 ülke ve 8 uluslararası kuruluştan oluşan 100 delegasyon yer alacak

Rusya'nın katılmayı reddettiği ve bu sebeple davet edilmediği organizasyon çerçevesinde, tüm katılımcılara Ukrayna'da adil ve sürdürülebilir bir barışa ilişkin vizyonlarını ifade etme fırsatı verilecek.