Rusya, Ukrayna'ya günde yaklaşık 20 güdümlü bomba atıyor

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna cephe hattına yakın bulunan yerleşim yerlerine günde ortalama olarak 20 güdümlü bomba atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 13:18
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna’daki cephe hattı boyunca ve yakınlarında bulunan bölgelere günde yaklaşık 20 güdümlü hava bombası atıyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy İgnat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Düşmanın havacılığı faaliyette. Düşman, onlarca kilometre (70 kilometreye kadar) uçabilen güdümlü bombaları kullanıyor. İşgalciler 10-15, hatta cephe hattı boyunca günde ortalama yaklaşık 20 bomba atıyor. Bombalar, hava savunma sistemlerimizin menzili dışında kalan Su-35 ve Su-34 uçaklarından atılıyor. Bu derhal karşı önlem alınması gereken bir tehdittir. Şimdilik elimizde karşı koyabileceğimiz bir teçhizat yok. Düşman uçaklarını sınırlarımızdan uzaklaştırmak için uzun menzilli sistemlere ve Patriot gibi modern hava savunma sistemlerine ihtiyacımız var.”

RUSYA SOVYET YAPIMI BOMBALARI KULLANIYOR

Rus işgal güçleri son dönemde sık sık güdümlü bombaları ile saldırıyor. Genelde Rus ordusu, kanatlar ve GPS navigasyonu ile donatılmış Sovyet yapımı FAB-500 bombaları kullanıyor. Bu bombaların isabet oranı düşük olduğundan sivil hedefler için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Ukraynalı yetkililer, söz konusu tehdide karşı koymak için uzun menzilli hava savunma sistemlerine ve modern çok amaçlı uçaklara ihtiyaç duyduklarına dikkat çekiyor.