Rusya, Ukrayna’ya ayda 3 binden fazla güdümlü hava bombası atıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya ayda 3 binden fazla güdümlü hava bombası attığını açıklayarak Ukrayna’nın daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 10:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı ayda 3 binden fazla güdümlü hava bombası kullandığını ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın bugün İspanya’nın başkeni Madrid’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenskıy, “Bugün var olan en önemli sorun: Rusya'nın bize karşı ayda 3 binden fazla güdümlü hava bombası kullanmasıdır. Sadece insanları hedef alıyor. Gelecek ay, insanların kafalarına 3 bin 500 hava bombası atabilirler. Hiç kimse buna dayanamaz. Bununla nasıl mücadele edebiliriz? Ayda 3 bin bombayı durdurmaya yetecek kadar hava savunma füzesi elimizde yok.  En az 7 Patriot hava savunma sistemine ihtiyacımız var. Sadece Harkiv için 2 sisteme ihtiyacımız var.” dedi.

Zelenskıy, bu tür sistemlerin, Rus uçaklarının Ukrayna topraklarına bomba atmak  için gereken mesafeye yaklaşmasına izin vermediğini belirtti.