Rusya, Ukrayna şehirlerine son bir ayda 746 SİHA fırlattı

İşgalci Rusya, eylül ayında Ukrayna’yı 246 füze, 746 SİHA ve bin 159 güdümlü hava bombası ile vurdu. Terör ülkesi Rusya’nın hedef aldığı yerlerin çoğu sivil tesislerdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 15:54
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları dün ilk kez üye olmayan bir ülke olan Ukrayna'da toplandı. Rus saldırılarına dikkat çeken AB dışişleri bakanları, Ukrayna'ya sürdürülebilir derecede uzun bir destek sağlama vurgusu yaptı. Toplantıda konuşma yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna’daki sivil hedefleri bombalamaya devam ettiğine dikkat çekti. 

“İNSANLARIMIZI VE ALTYAPIMIZI RUS TERÖR SALDIRILARINDAN KORUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "İnsanlarımızı ve ekonomimizi Rus terör saldırılarından koruyoruz. Sadece eylül ayında Rusya, Ukrayna’ya karşı 246 farklı tip füze, 538’i İran yapımı Şahed tipi SİHA olmak üzere toplamda 746 SİHA ve bin 159 güdümlü hava bombası kullandı. Bu saldırıların büyük çoğunluğu sivil tesislere karşı yapıldı" değerlendirmesini yaptı.

Zelenskıy, Rus işgal güçlerinin her gün ayrım yapmaksızın evler, şehir meydanları, okullar, tahıl siloları, tahıl depoları, limanlar ve enerji santralleri bombaladığına dikkat çekti. Ortaklara Ukrayna’ya sağlanan hava savunma sistemleri için teşekkür eden Zelenskıy, "Bu sayede on binlerce insan ve yüzlerce altyapı tesisi kurtarıldı" dedi.

“DURMAMAK VE DÜŞMANI YOK ETMEYE DEVAM ETMEK SON DERECE ÖNEMLİ”

Bununla birlikte Ukrayna’nın cephede taarruz faaliyetlerini devam ettirerek adım adım topraklarını işgalden kurtardığını belirten Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "İşgalcilerin uyum sağlayamaması için durmamak ve Rus ordusunun mevzilerini, lojistiğini yok etmek son derece önemlidir" ifadesini kullandı.