Rusya, Ukrayna’nın Sumı bölgesini bombaladı: 2 ölü

İşgalci Rusya, farklı silahlarla Ukrayna’nın Sumı bölgesine saldırdı. Saldırıda, 2 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 14:56
https://www.qha.com.tr/

Rusya dün gece Ukrayna’nın Sumı bölgesini hedef aldı. İşgalcilerin hava bombaları, seyir füzeleri, çoklu roketatar sistemleri ile bölgeye acımasızca saldırdığı belirtildi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 23 ile 24 Mart’ı bağlayan gecede Rus Su-35 savaş uçakları Sumı bölgesine 11 güdümlü hava bombası ve bir Kh-31P seyir füzesi attığı bildirildi. Bunun dışında Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, işgalci Rusya’nın uluslararası savaş yürütme kurallarını ihlal ederek Rusya sınırına yakın bulunan Sumı bölgesindeki yerleşim yerlerini bir saat boyunca ara vermeden çeşitli silahlarla bombalandığı bildirildi. Saldırı sonucu bir sivilin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı aktarıldı. 

Açıklamada, bombalama sonucu muhtarlık binası, 3 okul, bir anaokulu, 10 müstakil ev ve 8 apartmanın tahrip edildiği bildirildi. Bunun dışında saldırıda, bir polis şubesi binasının neredeyse tamamen yok edildiği belirtilirken; bir polisin saldırıda yaşamını yitirdiği ve 5 polisin yaralandığı ifade edildi.