Rusya Ukrayna'nın Krıvıy Rig kentini bombaladı: En az 6 ölü

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın Krıvıy Rig kentinde bir 5 katlı apartmanı füzeyle vurdu. Saldırı sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 17:08
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna’da sivil alt yapıyı ve sivilleri bombalamayı sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu gece saatlerinde düzenlediği füze saldırısında Krıvıy Rig kentindeki yerleşim yerini vurdu. Saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti ve 25 kişi yaralandı.

Rusya #Ukrayna'nın Krıvıy Rig kentini bombaladı: En az 6 ölühttps://t.co/Vw68KE42Mp pic.twitter.com/HMYBSMPT6C

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) June 13, 2023

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lısak, “Krıvıy Rig’e saldırı. 3 füze imha edildi. Ancak hedeflerine ulaşan füzeler de var. Sivil tesislere zarar verildi.” açıklamasında bulundu.

Rus füzelerinin 5 katlı apartmanı, oto işletmesi ve bir sivil işletme binalarını vurduğu aktarıldı.

ZELENSKIY: RUSYA SİVİLLERE KARŞI SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus füzeleriyle vurulan 5 katlı apartmanın görüntülerini paylaşarak, “Teröristler yine füze saldırısı düzenledi, Rus katiller konutlara, sıradan şehirlere ve insanlara karşı savaşmaya devam ediyor. Maalesef ölü ve yaralılar var. Krıvıy Rig'teki kurtarma operasyonu devam ediyor. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum! Teröristler asla affedilmeyecek ve fırlattıkları her füzeden sorumlu tutulacaklar.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA TERMİK SANTRALİ HEDEF ALDI

Ukrayna Enerji Bakanlığı, Rusya’nın düzenlediği füze saldırısında Krıvıy Rig’deki termik santralin zarar gördüğünü bildirdi. Santralin zarar görmesi sonucu binlerce kişi ve bölgedeki madenler elektriksiz kaldı. Madenlerde mahsur kalan madenciler birkaç saat içinde kurtarıldı.