Rusya, Ukrayna'nın Bahmut kentinden 2 kilometre geri çekildi

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, işgalci Rus birliklerinin Bahmut kentinden 2 kilometre geri çekildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 12:28
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişimi ve topyekun saldırılarını bir yılı aşkın süredir sürdürüyor. Ukrayna'nın Bahmut kentinde sivilleri katleden Rus birlikleri geri çekilmeye başladı.

İŞGALCİ RUS BİRLİKLERİ BAHMUT YÖNÜNDE 2 KİLOMETRE GERİ ÇEKİLDİ

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Bahmut yönünde savunma saldırılarının sonuçlarını aktardı. Karşı kuvvetlere etkili bir taarruz gerçekleştirdiklerini aktaran Sırskıy, "Cephenin bazı kesimlerinde düşman, Ukrayna askerlerinin baskısına dayanamadı ve 2 kilometre kadar geri çekildi" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA ORDUSU TAARRUZA DEVAM EDİYOR

Sırskıy, Rusya'nın 9 Mayıs Zafer Günü'ne kadar Bahmut'u işgal edecekleri açıklamasına ilişkin olarak, "Ukrayna savunma kuvvetleri cepheyi güvenli bir şekilde elinde tutuyor ve düşmanın ilerlemesine izin vermiyor. Bahmut için mücadele devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sırskıy, Ukrayna ordusunun 3. saldırı tugayının Rus birliklerine "güçlü bir darbe indirdiğini ve Ukrayna ordusunun gücünü gösterdiğini" vurguladı.

Öte yandan Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı, Rusya paralı asker şirketi Wagner'in etkisinin zayıfladığını Rus ordusunun hazırlıklı olmayan birliklerle değiştirildiğini söyledi.