Rusya, Ukrayna'da herhangi bir hedefe ulaşamadı!

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde hiçbir hedefe ulaşamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 13:04
https://www.qha.com.tr/

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminde 500 günün dolduğu sırada Rusya’nın Ukrayna'da planlandığı tek bir hedefe ulaşamadığını yazdı.

"RUSYA, HİÇBİR HEDEFİNE ULAŞAMADI"

ISW, "500 gün önce Rusya, Ukrayna'ya karşı haksız bir saldırı savaşı başlattı. Rus ordusu, Kıyiv’i üç gün içinde ele geçirmeyi planladı, ancak Ukrayna'daki hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı” ifadelerine yer verdi.

ENSTİTÜ, UKRAYNALILARIN BAŞARILI DİRENİŞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Enstitü yayımladığı raporda, "Ukraynalıların kararlı ve becerikli direnişi, Rus birlikleri tarafından geçici olarak ele geçirilen ve kurtarılan Kıyiv, Sumı ve Çernigiv bölgeleri ile Harkiv, Mıkolayiv ve Herson bölgelerinin bazı kısımları da dahil olmak üzere çok sayıda Rus saldırısını durdurdu" dedi. Ukrayna’nın karşı taarruzu sırasında Rusya’nın odağını değerlendiren enstitü, "Ukrayna kuvvetleri inisiyatif aldı ve cephenin çoğunda karşı taarruz yürütürken, Rus kuvvetleri neredeyse tamamen hala kontrol ettikleri Ukrayna topraklarını korumaya odaklanmış durumda" açıklaması yaptı.

ISW, UKRAYNA'NIN KRİTİK GÖREVİNE DİKKAT ÇEKTİ

ISW, Batı'nın yardımıyla Ukrayna'nın bağımsızlığını güvence altına aldığını, ancak kritik bir görevle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Ukrayna’nın bu kritik görevi, işgalci Rusya’nın kontrolü altında olan stratejik açıdan önemli bölgelerin kurtarılması olarak belirtildi.