Rusya trafo merkezini vurdu: 100'den fazla madenci mahsur kaldı

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Krıvıy Rig kentindeki bir trafo merkezini bombaladı. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle 100'den fazla madenci yer altında mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 14:30
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın farklı bölgelerine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Saldırıda Krıvıy Rig’de bir trafo merkezinin zarar görmesi sonucu birçok ev ve 2 maden elektriksiz kaldı. 

100'ÜN ÜZERİNDE MADEN ÇALIŞANI YER ALTINDA MAHSUR KALDI

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lısak, bu sabah yaptığı açıklamada 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gece Rusya’nın Krıvıy Rig’i Şahed tipi SİHA’lar ile hedef aldığını aktararak, 3 SİHA’nın düşürüldüğünü ancak bir SİHA’nın trafo merkezine isabet ettiğini bildirdi. Lısak, “Bunun sonucunda 40 bin abone ve 2 maden elektriksiz kaldı. 100’den fazla madenci yer altında mahsur kaldı.” açıklamasında bulundu.

UKRAYNA 11 SİHA DÜŞÜRDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun gece saldırısında 24 adet Şahed 136/131 tipi SİHA kullandığı aktarıldı. SİHA’ların çoğunun Dnipropetrovsk bölgesindeki altyapı tesislerini hedef aldığı belirtilen açıklamada 11 düşman SİHA’nın Ukrayna birlikleri tarafından düşürüldüğü ve 7 SİHA’nın hedefi ıskaladığı kaydedildi.