Rusya son 24 saatte Ukrayna'ya 104 kez saldırdı!

İşgalci Rus birlikleri son 24 saat içerisinde Ukrayna'ya karşı 104 saldırı gerçekleştirdi. Ülkenin çeşitli bölgelerinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:23
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kuzey Operasyonel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, işgalci Rus birlikleri son 24 saat içerisinde Ukrayna'nın Çernihiv, Sumi ve Harkiv bölgelerine toplam 104 saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleşen saldırılar sonucunda 383 patlama meydana geldi.

Çernihiv bölgesindeki Progress, Mikolayivka, Demir Köprü (Zaliznıy Mist), Karpovıçi,Hrinivka, Mihalçına  Sloboda ve Gremyaç düşman saldırıları altında kaldı.

Sumi bölgesinde de Çernihiv'de olduğu gibi birçok yerleşim yeri saldırıların hedefi oldu. Harkiv bölgesine açılan düşman ateşi sonucunda ise 16 patlama gerçekleştiği kaydedildi.

İşgalci Rus birliklerinin bu bölgelere çok sayıda roketatar, havan topu, topçu,SİHA ve İHA'lar ile saldırdıkları tespit edildi. Kuzey Askeri Komutanlığının yayınladığı bilgilere göre, son bir gün içerisinde gerçekleşen saldırılarda 14 kişi yaralanırken ve bir kişi hayatını kaybetti.