Rusya Odesa Limanı'nı bombaladı: Sivil gemi isabet aldı

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Odesa kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda bir sivil kargo gemisi zarar görürken, bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:04
https://www.qha.com.tr/

Terörist devlet Rusya, 7 Ekim akşam saatlerinde Odesa kentinin liman altyapısını balistik füzelerle vurdu. Füzelerden biri sivil bir kargo gemisine isabet etti. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Düşman Odesa’yı balistik füzeleriyle bombaladı. Saldırganın hedefi liman altyapısı oldu. Düşman, Palau bandıralı bir sivil gemiyi balistik füzeyle vurdu. Özel bir kargo şirketinin çalışanı olan 60 yaşındaki Ukrayna vatandaşı hayatını kaybetti. Ayrıca 5 yabancı vatandaş yaralandı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan saldırının, son birkaç gün içinde Odesa limanlarındaki sivil gemilere düzenlenen ikinci saldırı olduğu kaydedildi.

SİHA SALDIRISI

Bu sabah yaptığı açıklamada Oleg Kiper, işgalci Rus ordusunun gece boyunca Odesa’ya Şahid tipi silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırdığını aktararak, “Hava savunma güçlerimiz SİHA’ların çoğunu düşürdü. Şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.” dedi.

Saldırı sonucu Çornomorsk’ta bir apartman ve Odesa’da bir idari bina zarar gördü.