Rusya'nın Ukrayna Krıvıy Rig'e füze saldırısında ölü ve yaralı sayısı yükseldi

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın Krıvıy Rig şehrine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 6'sı çocuk 75 kişi yaralandı ve biri 10 yaşında çocuk olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 10:40
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, bu sabah Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesindeki Krıvıy Rig şehrine iki adet balistik füzeyle saldırı düzenledi. Füzelerden biri apartmana, diğeri ise bir eğitim kurumuna isabet etti. İşgalciler tarafından düzenlenen saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükselirken yaralananların sayısının 75 olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlerden 1'inin ve yaralananlardan 6'sının çocuk olduğu öğrenildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın ülkenin çeşitli şehirlerine düzenlediği eşzamanlı saldırılar hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus füzesinin isabet ettiği yerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktararak "İlk belirlemelere göre 2 balistik füze isabet etti. Konutun 4. kattan 9. katına kadar olan kısmı tamamen yıkılmış durumda." dedi.

#Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Krıvıy Rig ve #Herson'daki Rus saldırılarının ardından konuştu: Bu terör bizi korkutmayacak ve yıldıramayacakhttps://t.co/VAzAssRARb pic.twitter.com/X7PTygZA2z

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 31, 2023

KRIVIY RİG'TEKİ SALDIRI SONRASI ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI 

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, "Krıvıy Rig'te şimdiye kadar 6 kişi hayatını kaybetti. Altısı çocuk, 75 kişi yaralandı." ifadelerini paylaştı. 

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi, Rus füzelerinin dokuz katlı bir konut binasına isabet etmesi sonucu 32 dairenin yıkıldığını ve 37 dairenin de hasar gördüğünü bildirdi.

Acil Durumlar Servisinden bölgedeki arama kurtarma operasyonlarına 349 kişi ve 80 parça ekipman katıldı. Alanda 277 ton inşaat molozu kaldırıldı.