Rusya'nın saldırıları çevreyi tahrip ediyor!

Ukrayna Devlet Ekoloji Müfettişliği, Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişiminin çevreye büyük zarar verdiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 17:15
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'da ortaya koyduğu saldırılar çevreye ciddi zarar veriyor. Ukraynalı çevre denetimi uzmanları, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırıların çevresel etkilerini hesapladı.

Ukrayna Devlet Ekoloji Müfettişliği, işgalci Rusların yarattığı tahribat sonucunda 59 bin hektardan fazla orman ve kırsalın atılan füzeler neticesinde yandığını açıkladı. Uzmanlar, en iyimser tahminlere göre bu ormanların bir kısmının on yıl içinde yenilenebileceğini, geri kalanının ise sonsuza dek yok olacağını söyledi.

KİMYASAL MADDELER ÇOKTAN SULARA KARIŞTI 

Ukrayna'daki nehir ve göllerde bin 500 ton kimyasalın şimdiden sulara karıştığını vurguladı. Uzmanlar, neredeyse bir seneye yaklaşan savaşın sonucunda 280 bin metrekareden fazla arazinin tehlikeli atıklarla kirlendiğini söylerken, 11 milyon metrekare alanda silah atıkları ile mühimmat kalıntıları olduğunu sözlerine ekledi. 

SADECE UKRAYNA DEĞİL AVRUPA'DA ETKİLENECEK

Ukrayna Devlet Ekoloji Müfettişliği, bu değişikliklerin yalnızca Ukrayna'nın değil, Avrupa'nın da doğal çevresi üzerinde son derece olumsuz bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Daha önce, Rusya'nın Ukrayna ana karasına yönelik işgal girişimi nedeniyle Karadeniz'de yunus balıklarının da yoğun bir şekilde zarar gördüğüne dair açıklama yapıldı.