Rusya'nın o iddiaları yalanlandı!

Rusya, Kramatorsk'a yönelik yaptığı saldırıda 600 kişinin öldüğünü iddia etti. Ukrayna makamları ve bölgedeki yabancı gazeteciler bu iddiayı yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 13:05
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Makiyivka’da Rus askeri üssünün bombalanması ve 400 işgalci Rus askerinin öldürülmesinin ardından Rusya, Ukrayna’nın Kramatorsk şehrine saldırıda bulundu. İşgalci Rusya’nın propagandacıları, yapılan saldırıda 600 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü iddia etti.

???? #Rusya'nın o iddiaları yalanlandı! ???? https://t.co/L8xeOGJ5Qd pic.twitter.com/oezFKa4jLA

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) January 9, 2023

Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksander Gonçarenko, saldırının şehirdeki 2 eğitim kurumu ve 8 sivil yerleşim yerine zarar verdiğini açıklarken hiçbir can kaybının olmadığını sözlerine ekledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Kuvvetleri Ordusu Sözcüsü Sergey Çerevati de pazar akşamı yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasının doğru olmadığını vurguladı.

Kramatorsk’ta olay yerine gelen İngiliz, Finlandiyalı ve İtalyan gazeteciler, bir yerleşim birimine 50 metre mesafedeki bombalanan binanın fotoğraflarını çekerek yerli halkla görüştü ve kimsenin yaralanmadığı yönünde bilgi elde etti.