Rusya, Kramatorsk'u vurdu: En az iki ölü!

İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivilleri hedef almaya devam ediyor. Kramatorsk'taki saldırıda en az 2 kişi öldü ve 1'i çocuk 22 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 00:22
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehri, bugün akşam saatlerinde işgalci Rusya'nın füzelerinin hedefi oldu. Bir işletme binasının hedef alındığı füze saldırısında Ukrayna İçişleri Bakanlığının bildirdiğine göre, biri çocuk 22 kişi yaralandı ve en az iki Ukraynalı yaşamını yitirdi.

RUSYA, KRAMATORSK'U VURDU: EN AZ İKİ ÖLÜ!

Ukraynalı yetkililer, füze saldırısının Rus ordusunun S-300 bataryalarından yapıldığını kaydetti. Rusya'nın sivilleri hedef aldığı saldırıya ilişkin Ukrayna İçişleri Bakanlığı ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak açıklama yaptı.

Andriy Yermak, işgalci Rusya'nın Kramatorsk'a iki adet füze fırlattığını duyurdu. Bir füzenin kırsal bir yerleşime, ikinci füzenin ise şehir merkezindeki restoranların bulunduğu bir işletmeye isabet ettiği açıklandı. Saldırının gerçekleştiği işletmede arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Ayrıca, füze saldırısında yaralanan sivillere sağlık ekipleri müdahale etti.