Rusya, Kıyiv’i bombalarken çocuklar çığlıklar içinde sığınağa koştu!

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i gün ortasında bombalarken çocuklar derslerini yarıda bırakarak sığınaklara koşmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:05
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusu, bugün Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e iki defa füze saldırısı düzenledi. Saldırıdan biri gece saatlerinde diğeri de sabah saat 11.00 civarında gerçekleşti. Rus saldırıları sırasında sığınaklara kaçan okuldaki çocukların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

#Rusya, #Kıyiv’i bombalarken çocuklar çığlıklar içinde sığınağa koştu!https://t.co/lawgf1UhNR pic.twitter.com/L9I3iRJ05l

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) May 29, 2023

Sığınağa koşan çocukların görüntülerini sosyal medya üzerinden yayımlayan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, “Kıyiv'de çocuklar bombalardan saklanmak için sığınağa koşuyor. Bugünkü saldırı, terörist devlet Rusya’nın çabalarımızdan korktuğunun kanıtıdır. Tek doğru tepki, saldırgan Rusya’yı yenmek için Ukrayna’ya daha fazla silah sağlamaktır. Ukrayna’da çocuklar sadece eğlence ve spor için koşmalı, öldürülme tehdidinden kaçmak için değil.” açıklamasında bulundu.

“RUSYA TERÖRİST DEVLETTİR! KANITA İHTİYACINIZ VARSA VİDEOYU SESLİ İZLEYİNİZ”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar da Rus füzelerinden kaçan çocukların görüntülerini paylaşarak, şu ifadelere yer verdi:

“Rusya'nın durdurulması gereken bir terörist devlet olduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyacı olan varsa, bu videoyu sesli izlemesi yeterli. Sığınağa koşan çocukların çığlıkları, bilmeniz gereken her şeyi size anlatacak.”

İŞGALCİ RUSYA KIYİV'E 11 FÜZE ATTI

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, sabah saatlerinde işgalci Rusya’nın Kıyiv’e 11 İskender-M ve İskender-K tipi balistik ve seyir füzesi ile saldırdığını bildirdi.