Rusya, işgal ettiği Ukrayna topraklarında direnişçileri arıyor!

Rus yetkililer, işgal altındaki Herson bölgesinde gizli direniş hareketi üyelerini tespit etmek için ayrı radar keşif grupları oluşturdu. Bu birimlere, Rusya Ulusal Muhafızları görevlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 12:46
https://www.qha.com.tr/

Rusya, işgal altına aldığı Ukrayna topraklarında gizli direniş faaliyetleri yürüten aktivistleri tespit etmek için özel kuvvet ve askeri personel sayısını artırıyor.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezinden yapılan açıklamada, Rus işgali altındaki Herson bölgesinde işgalcilerin karşı istihbarat faaliyetlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.

RUSYA, DİRENİŞİ KIRMAK İÇİN PERSONEL SAYISINI ARTIRIYOR!

Ukrayna savunma güçlerinin "İridium" uydu operatörünün ekipmanlarını askeri amaçlarla kullandığını öğrenen işgalciler, uydu telefonlarından yayılan radyasyonun kaynaklarını tespit etmek için ayrı radar keşif grupları oluşturdu. Ayrıca yerleşim yerlerinde kontrollerin yapılması için Rusya Ulusal Muhafızlarından 100’e yakın personelin görevlendirildiği kaydedildi.

İşgalciler, söz konusu eylemleri Ukrayna ordusuna bilgi aktaran yerel halk üzerinde psikolojik baskı oluşturmak amacıyla uyguluyor.