Rusya hastaneyi vurdu!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Sumı kentindeki bir hastaneyi iki kez hedef aldı. Rusya'nın Şâhid İHA'larla düzenlediği saldırı sonucunda polis memuru da dâhil 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 10:02
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişiminde savunmasız sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. 

SALDIRI SONUCUNDA CAN KAYBI YAŞANDI

Vladimir Putin emrindeki işgal güçleri, 28 Eylül 2024 tarihinde saat 08.30 sularında Sumı'ya (Sumy) saldırdı. Rus askerler, Şâhid insansız hava aracı (İHA) ile Sumı'daki hastaneyi vurdu. Sumı Bölge Askerî İdare Başkanlığı, can kaybının olduğunu bildirdi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klımenko (Ihor Klymenko) ise saldırı sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve hastanenin birkaç katıının hasar gördüğünü duyurdu.

RUSYA İKİNCİ KEZ SALDIRDI!

Öte yandan Klımenko, tahliye esansında işgalcilerin hastaneyi ikinci kez vurduğunu ve olay yerine gelen bir polisin yaşamını yitirdiğini belirtti. Ukrayna'nın gerçekleştirdiği resmî açıklamada, hastane saldırısı sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca bir polis memuru ise yaralandı.