Rusya, Harkiv’i mayınlardan temizleyen insani yardım örgütünün ofisine saldırdı

Terörist Rus ordusu, Harkiv bölgesini mayınlardan temizlemeye yardım eden uluslararası insani yardım örgütünün ofisini balistik füze ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 18:23
https://www.qha.com.tr/

Rusya bu sabah Harkiv’e düzenlediği füze saldırısı sırasında bölgede mayın temizleme faaliyetleri yürüten İsviçre merkezli FSD sivil toplum örgütünün ofisini vurdu.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sınegubov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun Harkiv bölgesini mayınlardan temizlemeye yardım eden insani yardım örgütünün ofisine saldırdığını belirtti. Sınegubov, “Bugün sabah saat 5'te Ruslar İsviçre merkezli FSD sivil toplum örgütünün ofisini balistik füzeyle vurdu” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, saldırı sonucunda binanın cephesinin ve birkaç katın tavanlarının, ayrıca örgütün sağlık görevlileri tarafından kullanılan 6 aracın hasar gördüğü belirtildi.

Synegubov, “Ne yazık ki Harkiv bölgesi patlayıcı maddelerle en çok kirlenen bölgelerden biri, dolayısıyla bu tür kuruluşların faaliyetleri ve insani mayın temizleme faaliyetlerinin geliştirilmesi, insanların güvenliği ve özel sektörün işleyişi açısından kritik önem taşıyor” açıklamasını yaparak bölge yetkililerinin bölgenin mayın temizliğini hızlandırmak için farklı çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Bununla birlikte, Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı, insani mayın temizleme görevini yürüten örgüte saldıran Rusya’nın sivillere karşı gerçek tutumunu bir kere daha sergilediğini belirtti.

RUSYA’YA AİT 17 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) 24 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, işgalci Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna’nın Harkiv bölgesine 2 füze ile saldırdığını aktardı. Ayrıca Oleşçuk, işgalcilerin Ukrayna’nın güney bölgelerini 23 adet Şâhid tipi SİHA ile hedef aldığını kaydetti.

Açıklamada, hava savunma birliklerinin çoğu Odesa bölgesinde olmak üzere 17 SİHA ayrıca 7 keşif İHA düşürdüğü belirtildi.