Rusya gün boyunca Herson'a saldırdı: En az 21 sivil öldü

İşgalci Rusya’nın, gün boyunca süren Herson kenti ve yakınındaki bölgelere saldırılarında en az 21 sivil hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 23:47
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusu, gün boyunca Herson kenti ve yakınlarındaki bölgelere saldırdı. Sabahtan akşama kadar devam eden saldırılarda en az 21 sivil hayatını kaybetti.

Rus işgal güçleri, Herson bölgesine saldırarak sivilleri öldürmeyi sürdürüyor. Bugün işgalciler gün boyunca Herson bölgesini ateş altında tuttu. İşgalciler, bir yapı marketi, tren istasyonunu, bir market binasını, konutları ve elektrik hattını tamir eden iş ekibini hedef aldı. 

İşgalci Rusya’nın bugün Herson bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarda en az 21 kişi hayatını kaybetti ve 48 kişi yaralandı.

"RUSYA HERSON'DA SİVİLLERİ KATLEDİYOR"

İşgalci Rus ordusunun Herson’a düzenlediği saldırıları yorumlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Dünya bunu görmeli ve bilmeli. Bir tren istasyonu, bir kavşak, bir ev, bir yapı marketi, bir market ve bir benzin istasyonu; bu yerleri ne birleştiriyor biliyor musunuz? Herson ve Herson bölgesinde sivilleri katleden Rusya’nın mermilerinin bıraktığı kanlı iz.” dedi.

Bir gün bitmeden Herson bölgesinde 21 sivilin Rus saldırılarında hayatını kaybettiğine dikkat çeken Zelenskıy, “Suçluları asla affetmeyeceğiz. Kötülük devleti yeneceğiz ve tüm faillerden hesap soracağız!” ifadelerini kullandı.