Rusya Donetsk bölgesine saldırdı: Ölü ve yaralı sayısı açıklandı!

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Ukrainsk kentini bombaladı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:07
https://www.qha.com.tr/

Rusya, 24 Şubat 2024 tarihinde Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırılarına ve işgal girişimine devam ediyor.

İşgalci Rus ordusunun 5 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Ukrainsk kentini bombalaması sonucunda bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

"TEREDDÜT ETMEYİN! TAHLİYE EDİN!"

Smerç (Smerch) çoklu roketatarlarla gerçekleştirilen saldırının akabinde Donetsk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin (Vadym Filashkin) bir açıklama yaptı.

Filaşkin açıklamasında "Ukrainsk'in bombalanması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Ruslar bu öğleden sonra kenti Smerç sistemleri ile bombaladı. Özel bir ev, bir altyapı tesisi ve 2 işyeri hasar gördü." ifadelerine yer verdi.

Selıdove topluluğunun sürekli olarak düşman saldırılarına maruz kaldığını, bu nedenle burada ve Donetsk bölgesinin geri kalanında kalmanın tehlikeli olduğunu belirten Filaşkin, Donetsk bölgesi halkına seslenerek, "Herkesten rica ediyorum: Tereddüt etmeyin! Tahliye edin!" çağrısında bulundu.