Rusya'dan Zaporijjya Nükleer Santrali'nde provokasyon hazırlığı!

Rus işgal güçlerinin, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Ukrayna’daki Zaporijjya Nükleer Santrali'nde provokasyon hazırlığı yaptığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 11:56
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü, Rus işgal güçlerinin, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Ukrayna’daki Zaporijjya Nükleer Santrali'nde provokasyon hazırlığında olduğunu duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğünden dün yapılan açıklamada, "Önümüzdeki birkaç saat içinde işgalciler, Zaporijjya Nükleer Santrali'nde kaza simülasyonu yaparak geniş çaplı bir provokasyon gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bunun için doğrudan Zaporijjya Nükleer Santrali'ne bir saldırı gerçekleştirilecek. Bundan sonra, acil bir radyoaktif madde sızıntısı duyurulacak ve her zaman yaptıkları gibi Ukrayna’ya suç atacaklar" ifadelerine yer verildi.

İşgalcilerin eylemlerini gizlemek için 26 Mayıs 2023 için planlanan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Daimi İzleme Misyonu'nun personel değişimini engellediği belirtildi.

RUSYA, GÜÇ TOPLAMAK İÇİN ÇATIŞMALARIN DURMASINI İSTİYOR

Açıklamada, böylece saldırının araştırılması için ateşkes ilan edilmesini amaçlayan işgalcilerin, bu duraklamayı Ukrayna'nın karşı saldırısını durdurmak ve güçlerini bir araya toplamak için kullanmayı planladığı belirtildi.