Rusya'dan Ukrayna'ya nükleer tehdit!

Dmitri Medvedev, Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik karşı taarruzunu saldırı olarak değerlendirerek, Rusya'nın nükleer silah kullanacağı yönünde tehditler savurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 12:44
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, dün sosyal medya hesabından sansasyonel bir paylaşım yaptı. Medvedev, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerindeki Rus ordusuna yönelik taarruzunu, güya "saldırı" olarak değerlendirdi. Medvedev paylaşımında, Rusya'nın nükleer silah kullanacağı yönünde tehditler savurdu. 

"PUTİN'İN ÇIKARDIĞI KARARNAME UYARINCA NÜKLEER SİLAH KULLANABİLİRİZ"

Medvedev, “Düşünün, NATO destekli saldırı başarılı olur ve topraklarımızın bir kısmı ele geçirilirse, Rusya Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) çıkardığı kararname uyarınca nükleer silah kullanmak zorunda kalırız. Başka bir seçenek olmayacak, bu yüzden düşmanlarımız, savaşçılarımızın başarısı için dua etmeli. Küresel bir nükleer savaş başlatmamaya dikkat etmeliler" ifadelerini kullandı. 

By repelling the collective enemy’s counteroffensive, our Armed Forces are defending Russian citizens and our land. It is quite clear to all decent people. Besides that, they are preventing global conflict. Just imagine that the NATO-supported ukrobanderovtsy’s offensive turned…

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) July 30, 2023

RUSYA, UKRAYNA'YI NÜKLEER SİLAHLA TEHDİT EDİYOR!

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçen ay resmi devlet televizyon kanalında Ukrayna'ya nükleer silahla saldırabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadığını duyurmuştu. Bunun üzerine Rusya Federasyonu, Belarus sınırına nükleer silah yerleştirdi. Doğu Avrupa'yı kapsayacak büyüklükte ve milyonlarca insanın can güvenliğini tehlikeye atan nükleer silahlar Rusya tarafından tehdit olarak öne sürülüyor.