Rusya'dan Ukrayna'ya hava saldırısı: En az 2 yaralı!

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları ile saldırdı. Saldırıda, en az 2 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 10:23
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerine Ukrayna’ya bir hava saldırısı daha gerçekleştirdi. Saldırıda, İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) kullanıldı. Ukrayna ordusu, fırlatılan 15 SİHA’dan 11’ini imha etti.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, 11 Temmuz'u 12 Temmuz’a bağlayan gece, Rus işgal güçlerinin kuzeydoğu yönünden (Kursk bölgesi) Ukrayna’ya Şahid-136/131 tipi İran yapımı kamikaze SİHA’larla saldırdığını bildirdi. Saldırıda, 15 kamikaze SİHA’nın kullanıldığı belirtilen açıklamada, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde 11 SİHA’nın imha edildiği vurgulandı.

ÇERKASI BÖLGESİNDE 2 KİŞİ YARALANDI

SİHA saldırısı sonucu Çerkası bölgesinde en az 2 kişi yaralandı. Çerkası Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İgor Taburets, işgalci Rus ordusunun bölgeye İran yapımı SİHA’larla saldırdığını kaydetti. Taburets, "SİHA’lar Çerkası bölgesinde bulunan bir altyapı tesisini hedef aldı. Saldırı sonucu binada yangın çıktı. Yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı" açıklamasını yaptı.