Rusya’dan Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’e yoğun füze saldırısı!

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e 24 Şubat 2022’den bu yana en yoğun hava saldırılardan birini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 10:00
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde başkent Kıyiv başta olmak üzere Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine farklı tip füze ve SİHA'larla saldırdı. Ukrayna ordusu işgalcilere ait tüm füze ve SİHA’ları imha etti. Söz konusu saldırının geniş çaplı savaşın başından bu yana Kıyiv’i hedef alan en yoğun saldırılardan biri olduğu ifade edildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bu gece saat 03.30 civarında işgalci Rus ordusu Ukrayna’ya kuzey, güney ve doğu yönlerinden 18 farklı tip füzeyle saldırdığı belirtilerek, “6 MiG-31K uçağından 6 Kinjal Kh-47M2 tipi aero-balistik hipersonik füzesi, Karadeniz’deki gemilerden 9 Kalibr seyir füzesi ve karadan 3 S-400 ile İskander-M füzesi ateşledi. 18 füzenin hepsi Ukrayna hava savunma araçlarıyla imha edildi.” denildi.

Bunun dışında açıklamada, bir süre sonra işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya İran yapımı "Şahid-136" kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırdığını ve Orlan-10 ile “SuperCam” SİHA’larla havadan keşif gerçekleştirdiği aktarılarak, “Tüm SİHA’lar imha edildi.” diye bildirildi.

KIYİV’E DÜZENLENEN EN YOĞUN SALDIRILARDAN BİRİ

Öte yandan Kıyiv Askeri İdaresi tarafından yapılan açıklamada gece satlerinde başkente düzenlenen saldırının geniş çaplı savaşın başından bu yana düzenlenen en yoğun hava saldırılarından biri olduğuna dikkat çekilerek, “Mayıs başından bu yana Kıyiv’e yapılan 8. saldırı! Bu kez düşman, İHA'lar, seyir füzeleri ve muhtemelen balistik füzeler kullanarak farklı yönlerden aynı anda karmaşık bir saldırı düzenledi. Saldırı yoğunluğu açısından olağanüstüydü; en kısa sürede maksimum füze saldırısı.” ifadeleri kullanıldı.

DÜŞEN FÜZE PARÇALARI BAŞKENTİN 5 SEMTİNE ZARAR VERDİ

Tüm füzelerinin havada imha edildiği belirtilen açıklamada, füze parçalarının başkentin Solomyanskıy, Şevçenkivskıy, Svyatoşin, Obolon ve Darnıtsya semtlerine düştüğü kaydedildi. En çok yıkımın Solomyanskıy semtinde yaşandığı aktarılarak, “Semtlerin geri kalanında, hasar büyük değil; çoğunda füze parçalarının park halindeki araçlara, apartman avlularına veya park bölgelerine düştüğü tespit edildi.” denildi.

3 YARALI

Solomyanskıy semtinde ise enkazın düşmesi sonucu bir işletme binasında yangın çıktı, olayda 3 kişi yaralandı.