Rusya'dan Ukrayna Dnipro'ya füze saldırısı: 9 yaralı

Rusya, Ukrayna'nın Dnipro kentine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı saldırıda 9 kişinin yaralandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 10:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna İçişleri Bakanlığı 28 Temmuz akşamı işgalci Rusya'nın, Ukrayna'nın Dnipro kentine füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaralananların sayısının dokuza yükseldiği bildirildi. Açıklamada, füzenin sivillerin yaşadığı bir binaya isabet ettiği belirtildi.

9 YARALI

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, "Dnipro'ya düzenlenen füze saldırısında, aralarında 14 ve 17 yaşındaki iki çocuğun da bulunduğu dokuz kişi yaralandı." dedi.

ZELENSKIY: BU, RUSYA'NIN TERÖR SALDIRISI!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, söz konusu saldırı ile ilgili Telegram kanalından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, şunları kaydetti:

"Füze yüksek katlı bir binaya ve Ukrayna Güvenlik Servisine ait binaya isabet etti. Bu, Rusya'nın füzeyle terör saldırısıdır. Güvenlik Servisi, İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Servisi ve Bölgesel Askeri İdare yöneticileri ile görüşmeler acil görüşmeler yaptım. Gerekli ekipler olay yerinde bulunuyor. Gerekli çalışmaları yürütüyor, insanlara yardımcı oluyoruz. Durumu kontrol altında tutuyoruz. Rusya'yı halkımıza yönelik saldırı ve terör nedeniyle cezalandırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu alçak, cevap verecek. Adalet için elimizden geleni yapacağız."