Rusya'dan Odesa'ya saldırı: Liman altyapısı ve tahıl silosu tahrip edildi

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın Odesa bölgesini bombalamayı sürdürüyor. İşgalciler, liman ve tarımsal altyapı tesislerini hedef alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 11:36
https://www.qha.com.tr/

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın tahıl ihracatını baltalamak için ülkenin güneyindeki liman ve tarımsal altyapıyı bombalamaya devam ediyor. İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde yine Odesa bölgesinin güneyine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı.

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işgalci Rusya'nın gece saatlerinde bölgenin güneyindeki İsmail (İzmail) ilçesine SİHA'larla 3 saat boyunca saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, bunun son 5 gün içinde ilçeye yapılan dördüncü saldırı olduğuna dikkat çekti.

Kiper, saldırı sonucunda bir dizi yerleşim yerinde sivil altyapı ve liman altyapısının, tahıl silosu ve idari binanın tahrip edildiğini ve ayrıca bir kişinin yaralandığını aktardı.

33 RUS SİHA’SINDAN 25’İ DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada; 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece, işgalci Rus ordusunun Sumı ve Odesa bölgelerine Şahid-136/131 tipi kamikaze SİHA'larla saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Çoğunluğu Odesa'nın güney bölgeleri olmak üzere Rusya'ya ait toplamda 33 SİHA'nın fırlatıldığı belirtilen açıklamada, Ukrayna savunma kuvvetlerinin 25 SİHA’yı düşürdüğü kaydedildi.