Rusya'dan Odesa'ya füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Terörist devlet Rusya Odesa’ya füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda biri çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 14:13
https://www.qha.com.tr/

Rus ordusu yine Ukrayna’nın Odesa kentini baslistik füzelerle bombaladı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun 10 Ekim saat 22.35 civarında Odesa bölgesindeki sivil altyapısına İskender-M balistik füzeleriyle saldırdığı aktarıldı.

Başsavcılık füze saldırısında biri 16 yaşındaki kız çocuğu olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca saldırıda özel bir işletme çalışanlarının yaşadığı iki katlı bina ve üretim tesislerinin tahrip edildiği kaydedildi.

"RUSYA TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDİYOR"

Rusya’nın son günlerde Odesa’ya karşı gerçekleştirdiği saldırıları değerlendiren Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, “Rusya Odesa'da terör estirmeye devam ediyor. Sivil altyapıya yönelik sistematik saldırılar ve sivillerin öldürülmesi, saldırganın milyonlarca Ukraynalı için yaşaması imkansız koşullar yaratmayı amaçlayan stratejisinin bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

RUSYA 2 GÜNDE ODESA'DA 13 SİVİLİ KATLETTİ

İşgalci Rusya, 9 Ekim akşam saatlerinde Odesa Limanı'na füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti ve 11 kişi yaralandı. Daha sonra yaralılardan 2'sinin hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, bu sabah, "Rus teröristler Odesa bölgesinde iki gün içinde çoğu genç olmak üzere 13 sivili öldürdü." açıklamasında bulundu.