Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 50 SİHA düşürdü

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'yı farklı tip füzeler ve onlarca silahlı insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 15:36
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya, 19 Ağustos’u 20 Ağustos’a bağlayan gece ve sabah saatlerde Ukrayna’ya karşı hava saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait bir füze ve 50 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci Rusya’nın gece boyunca ve sabah saatlerinde Ukrayna’ya 2 adet İskender-M/KN-23 balistik füzesi, 1 adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ve 69 adet Şâhid tipi SİHA ile saldırdığını aktardı.

Ukrayna birliklerinin Poltava, Çerkası, Kıyiv, İvano-Frankivsk, Dnipropetrovsk, Mıkolayiv, Odesa, Herson, Vinnıtsa, Hmelnıtskıy, Kirovograd, Sumı, Donetsk ve Çernigiv bölgelerinde düşmana ait bir adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ve 50 adet Şâhid tipi SİHA düşürdüğü açıklandı.

Ayrıca açıklamada 16 SİHA’nın radarlardan kaybolduğu kaydedilirken, bu SİHA’ların muhtemelen radyoelektronik karşı önlem araçlarının etkisiyle düştüğü ifade edildi.