Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 22 füze ve 20 SİHA düşürdü

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde başta başkent Kıyiv olmak üzere Ukrayna'yı onlarca farklı tip füze ve silahlı insansız hava aracı ile hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:09
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya, 1 Eylül’ü 2 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’ya karşı bir hava saldırısı daha gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 9 balistik füze, 13 seyir füzesi ve 20 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun 1 Eylül’ü 2 Eylül’e bağlayan gece, balistik, seyir ve uçaksavar güdümlü füzeler olmak üzere toplamda 35 füze, ayrıca 23 SİHA ile Kıyiv, Sumı ve Harkiv bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, saldırıda 16 adet İskender-M/KN-23 balistik füze, 14 adet Kh-101 seyir hava füzesi, 4 adet S-300/S-400 güdümlü uçaksavar füzesi ve bir türü tespit edilemeyen füze kullanıldı.

Ukrayna hava savunma kuvvetleri, düşmana ait 9 adet İskender-M/KN-23 balistik füzesi, 13 adet Kh-101 seyir hava füzesi ve 20 SİHA düşürdü.

KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI CAMİ TAHRİP EDİLDİ

???? Rusya Kıyiv'de Kırım Müftülüğüne ait camiyi vurdu! ???? Rusya'nın Kıyiv'e gerçekleştirdiği 2 Eylül tarihli hava saldırısında Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi zarar gördü. pic.twitter.com/H2YmaBjZkW

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 2, 2024

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, başkente düzenlenen büyük çaplı hava saldırısında Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'nin tahrip edildiğini bildirdi. 

Tahrip edilen binanın fotoğraflarını paylaşan Çubarov, “Cami başta olmak üzere İslam Kültür Merkezi'nin binasının onarılması gerekecek. Kırım Müftüsü Yardımcısı Süleyman Hayrullayev can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Bu Rusya'nın mutlak kötülük ülkesi olduğunun bir başka kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.