Rüstem Umerov: Rusya, Ukrayna'yı hem içeride hem de dışarıda itibarsızlaştırmaya çalışıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kremlin rejiminin ülke içinde ve ülke dışında yürüttüğü Ukrayna'yı itibarsızlaştırma kampanyasına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 17:27
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya’nın dezenformasyon operasyonu yürüterek Ukrayna yönetimi içinde yapay bir çatışma yaratmaya çalıştığını ve güya ortakların Ukrayna’ya destek vermediği hakkında yalan haberleri yaydığını ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy başkanlığındaki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Lviv kentinde dün gerçekleştirildi. Kongreye Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Başbakan Denıs Şmıgal, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, hükûmet üyeleri, milletvekilleri, yerel ve bölge yönetim yetkilileri katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Rusya’nın yürüttüğü propaganda kampanyalarından gelen tehdide dikkat çekerek; “Enformasyon alanındaki tehditten bahsetmek istiyorum; düşman aktif olarak Ukrayna'yı hem içeride hem de dışarıda itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Düşman, liderlik içinde yapay bir çatışma yaratmaya ve Ukrayna'nın ortakları tarafından desteklenmediğine dair yalan haberler yaymaya çalışıyor. Lütfen sağlıklı bilgiye dikkat edin.” ifadelerini kullandı.

“TÜM İNSANLARIMIZ HAZIRLIKLI OLMALI”

Umerov, başta savunma hatlarının inşa edilmesi olmak üzere Savunma Bakanlığın yerel yönetilmer ile yürüttüğü ortak çalışmaların gidişatı hakkında bilgi verdi. Ayrıca bakan askere alınacak kişilerin askerliğe ve halkın millî direnişe hazırlanmasına yönelik yaklaşımların değiştirilmesi gerektiği belirterek, “Tüm insanlar eğitim almalı ve hazırlıklı olmalılar.” dedi.