Rüstem Umerov'dan Türkiye'ye Ukrayna'ya desteği için teşekkür mesajı

Ukrayna Varlık Fonu Başkanı, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy görüşmesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 11:50
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi temasları kapsamında bulunduğu Irak'ın ardından Ukrayna'ya gitti. Bununla birlikte Bakan Hakan Fidan, bu yıl getirildiği Dışişleri Bakanlığı görevi süresince Ukrayna'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de ilk önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile bir araya geldi.

RÜSTEM UMEROV: TÜRKİYE'YE ULUSLARARASI ALANDA UKRAYNA'YA VERDİĞİ TUTARLI DESTEKTEN DOLAYI MİNNETTARIM

Ukrayna Varlık Fonu Başkanı, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, Hakan Fidan ile Volodımır Zelenskıy arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Umerov, sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, “Müzakerelerin ana konuları olarak Barış Formülü, Barış Zirvesi hazırlıkları ve Rusya'nın Tahıl koridorunu kapatmasıyla ilgili riskler konuşuldu” açıklamasını yaptı.

Umerov, Türkiye’ye de teşekkürlerini sundu. Umerov, “Türkiye'ye uluslararası alanda Ukrayna'ya verdiği tutarlı destekten dolayı minnettarım” dedi.