Rüstem Umerov, Brezilya ve Arjantin savunma bakanlarını Ukrayna’ya davet etti

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Brezilya Savunma Bakanı Jose Mucio Monteiro Filho ve Arjantin Savunma Bakanı Luis Petri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 16:55
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Brezilya ve Arjantin savunma bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Umerov mevkidaşlarını Ukrayna’yı ziyaret etmeye davet etti.

UMEROV, BREZİLYALI MEVKİDAŞI İLE İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün yaptığı açıklamada Brezilyalı mevkidaşı José Múcio Monteiro Filho ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı. Umerov, görüşme sırasında iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, savunma teknolojilerinin ve yeniliklerin geliştirilmesi konularının ele alındığını ifade etti.

Ayrıca cephedeki güncel durum hakkında bilgi verdiğini belirten Umerov, Brezilyalı mevkidaşını Ukrayna’yı ziyaret etmeye davet ettiğini kaydetti.

UMEROV, ARJANTİN SAVUNMA BAKANI PETRİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bunun dışında bu sabah Rüstem Umerov, Arjantin Savunma Bakanı Luis Petri ile verimli telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti. Görüşmede Arjantin’e Ukrayna'ya sağladığı destek için teşekkür ettiğini aktaran Umerov, “Bakan Petri'yi Ukrayna'yı ziyaret etmeye davet ettim. Ülkelerimiz arasında verimli bir işbirliğinin kurulmasını umuyorum.” açıklamasında bulundu.