Rüstem Umerov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı O’Brien ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de resmî ziyaretle bulunan ABD'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 15:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de resmî ziyaretle bulunan ABD'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesinde savunma işbirliği ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün Kıyiv’de ABD'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien ile bir araya geldi.  Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Umerov, görüşmede ABD’ye sağladığı destek için teşekkür ettiğini ve bakan olarak; yolsuzlukla mücadele, şeffaf satın alma ve Ukrayna'da üretimin yerelleştirilmesi dahil görevindeki öncelikleri hakkında bilgi verdiğini aktardı. Ayrıca Umerov, ordu için yeni satın alma mimarisinin önemli bir parçası olarak Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunun faaliyete başlatılması hakkında bilgi verdi.

Açıklamada Umerov, “Önemli önceliklerimizden biri; askerî yeniliklerinin geliştirilmesi. Buna insansız hava araçlarının satın alınması ve üretilmesi dahil. Ukrayna ortak savunma projelerine yatırım yapmaya ve doğrudan ABD’li şirketlerden silah ve mühimmat satın almaya hazır.” ifadelerine yer verdi. 

Görüşmede ayrıca taraflar gelecek yıl Washington'da yapılacak NATO zirvesi hazırlıklarını ele aldı.