Rusların infaz ettiği Ukraynalı askerin son sözleri "Yaşasın Ukrayna" oldu

Rus askerleri esir aldıkları Ukrayna askerini savaş hukukunu hiçe sayarak acımasızca infaz etti. Ukraynalı askerin son sözleri ise "Yaşasın Ukrayna" oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 00:18
https://www.qha.com.tr/

Rus askerleri Ukrayna’da savaş suçu işlemeye devam ediyor. İşgalcilerin esir aldıkları Ukrayna askerini kurşuna dizdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Paylaşılan videoda esir alınan silahsız Ukraynalı askerin “Yaşasın Ukrayna” sözlerini söyledikten sonra acımasız bir şekilde infaz edildiği görüntülendi.

Rus işgalciler, bunun üzerine Ukrayna askerine, “Geber o… çocuğu” sözlerini sarf ederek, Ukraynalı askeri kurşuna diziyor.

“RUSYA’NIN TERÖR POLİTİKASININ BİR PARÇASI”

Rus askerlerinin işlediği savaş suçunun görüntülerini değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, “Esirin infaz edilmesi, Rusların sıradaki savaş suçudur. Bu, Kremlin propagandası tarafından sözde ‘Naziler’ hakkında yarattığı mitlerle aklanan, hedefli bir terör politikasının bir parçasıdır. Bu tür her savaş suçu için hesap sorulacaktır. Kimse bundan saklanamaz. Herkesi bulacağız.” ifadelerini kullandı.

???? Rusların esir alıp infaz ettiği Ukraynalı askerin son sözleri: "Yaşasın Ukrayna!" ???? https://t.co/owS6QU6BeR pic.twitter.com/UOVGF1uQ05

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) March 6, 2023