Rus Tümgeneral, ordudaki sorunları ifşa ettiği için görevden alındı!

Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesindeki işgalci Rus güçlerinin komutanı Tümgeneral Ivan Popov, Rus ordusundaki sorunları dile getirdiği için hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 11:29
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırıları 500. gününü geride bıraktı. Rus askerler, ordudaki ve savaştaki sorunları dile getirdiği için Kremlin tarafından cezalandırılmaya devam ediyor.

Rus Tümgeneral Ivan Popov da bunlardan sadece biri. Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesindeki Rus işgal güçlerinin başındaki isim olan, 58. Ordu Komutanı Ivan Popov, “Ya susup korkak olmak ya da durumu olduğu gibi söylemek gerekiyordu. Korkakça susmadım, Ukrayna savaşıyla ilgili gerçekleri söyledim” yorumunu yaptı. 

ORDUDAKİ SORUNLARI DİLE GETİRDİ VE GÖREVDEN ALINDI

Eski komutan, devlet televizyonu yorumcusu, Rus Milletvekili Andrey Gurulyov'un sosyal medya hesabından paylaştığı sesli mesajdaki Popov'un ifadeleri, onun görevden alınmasına neden oldu. Popov mesajında, "Senin adına, hayatını kaybeden silah arkadaşlarım adına yalan söylemeye hakkım yoktu. Bu yüzden var olan tüm sorunları özetledim" vurgusunu yapmıştı.

Bölgede askeri istihbarat eksikliğine ve Ukrayna topçu saldırılarını püskürtmeye yardımcı olacak karşı batarya sistemlerinin olmamasına dikkat çeken Popov, bu kararın üst düzey Rus yetkililer ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından onaylandığını bildirdi.

ÜST DÜZEY YÖNETİME ŞANTAJ YAPMAKLA SUÇLANDI!

Popov, görevden alma emrini veren Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeriy Gerasimov tarafından "üst yönetime şantaj yapmakla" suçlandığını belirtti. Popov,  "Üst düzey komutanlar görünüşe göre bende bir tür tehlike sezdiler, savunma bakanından bir gün içinde hızlıca emir çıkarttılar ve benden kurtuldular" dedi.