Rus saldırganlığına karşı Ukrayna ve Birleşik Krallık'ın iş birliği büyüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Birleşik Krallık'ın yeni Savunma Bakanı John Healey ile Odesa’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Karadeniz bölgesinin güvenlik önceliği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 16:21
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 7 Temmuz 2024 tarihinde Birleşik Krallık'ın yeni göreve gelen Savunma Bakanı John Healey ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede güvenlik anlaşması ve iki ülke arasında yüz yıl süreli iş birliği belgesinin imzalanması için hazırlıkların yapılması konuları ele alındı.

"GÖRÜŞMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, görüşmede “Ukrayna Donanma Günü'nde Odesa'yı ziyaret etme kararınız için teşekkür ederim. Ülkemizin bu savaş sırasındaki güçlü desteğini takdir ediyorum. Birleşik Krallık'ın yeni Başbakanı ile ilk telefon görüşmemi yaptım ve NATO Zirvesi'nin aralarında yapacağımız görüşmeyi dört gözle bekliyorum.” açıklamasında bulundu.

"BİRLİKTE ZAFERE!”

Bakan Healey, gerçekleşen görüşmede Birleşik Krallık'ın Ukrayna’nın yanında olma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Ukrayna’ya yeni bir destek paketi sağlanacağı açıklandı. Aynı zamanda Karadeniz bölgesinin güvenliğinin önemi ve önceliği vurgulandı. Umerov, görüşme için Bakan Healey’e teşekkürlerini sundu. Resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı “Birlikte Zafere!” ifadesi ile sonlandırdı.

NATO ZİRVESİ YARIN

NATO Zirvesi öncesi gerçekleşen görüşmede, Ukrayna ittifakın bir parçası olma isteğini yineledi ve Birleşik Krallık tarafına bu konudaki destekleri için teşekkür etti.

NATO Zirvesi 9 Temmuz-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında Amerika’nın başkenti Vaşington’da gerçekleşecek.