Rus propagandası, dünyaca ünlü oyunlarda çocukları zehirliyor!

Rus propagandası, çevrim içi oyunlarda çocukların zihinlerini zehirlemek için harekete geçti. Birçok popüler oyunda, Rus propagandasının izleri tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 18:20
https://www.qha.com.tr/

ABD’nin önde gelen basın kuruluşlarından The New York Times, 31 Temmuz’da yayımladığı haberde, Rusya’nın video oyunlarında ve oyuncular arasında popüler olan platformlarda savaş yanlısı ve Rus yanlısı anlatılar yaydığına dikkat çekti.

BİRÇOK OYUNDA KREMLİN PROPAGANDASININ ÖRNEKLERİ MEVCUT

Araştırmacılar; Minecraft, Roblox, World of Tanks, World of Warships, Fly Corp, Armored Warfare ve War Thunder oyunlarında bir düzineden fazla Kremlin yanlısı propaganda örneği bulduklarını aktardı.

OYUNLARDA BULUNAN PROPAGANDA, RUSYA'NIN YALANLARI TEMELİNDE İNŞA EDİLMİŞ

Araştırmacılar, "Neredeyse hepsi, Putin ve danışmanlarının savaşı desteklemek için kullandıkları bir tema olan, SSCB'nin Nazi Almanyası üzerindeki zaferini övüyor. Bazılarının siyasi partiler veya devlet yapılarıyla açık bağlantıları vardı” dedi.

RUS OYUNCULAR, RUSYA'YI ÖVEN SAHNELER CANLANDIRIYOR

Özellikle çocukların sıklıkla oynadığı Minecraft’ta Rus oyuncular, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarını tekrar canlandırdı. Gençlerin gözde oyunlarından biri olan World of Tanks’ın Rus versiyonunun kanalında, 1945’te Moskova’da düzenlenen askeri geçit töreni tekrarı canlandırıldı.

UZMANLAR OYUNLARDAKİ RUS PROPAGANDASI KONUSUNDA HEMFİKİR

Microsoft'un Tehdit Analizi Başkanı Clint Watts, Rusların çevrim içi oyun platformları Discord ve Steam’de Rus emperyalizminin anlatılarını desteklediklerini dile getirdi. The New York Times’a konuşan siber güvenlik şirketi ActiveFence’de araştırmacı Tanya Becker, "Oyun dünyası gerçekten kamuoyunu etkileyebilen, izleyicileri, özellikle de gençleri etkileyebilen bir platform" açıklamasını yaptı.

RUSYA PARLAMENTOSU, GEÇEN SENE RUS GÜVENLİK GÜÇLERİNİ OYUNLARA ENTEGRE ETME TEKLİFİ SUNDU

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, Rusya’nın imajını düzeltmek için çevrim içi oyunlarda Rus güvenlik güçlerinin entegre edilmesini teklif etti. Duma tarafından öne sürülen teklifin uygulanıp uygulanmadığı ise bilinmiyor.