Rus ordusu, Ukrayna'da bir haftada ikinci kez kendi savaş uçağını düşürdü

Rus ordusu, işgal altındaki Mariupol yakınlarında kendisine ait savaş uçağını vurdu. Vurulan uçağın Rusya'ya ait en modern savaş jetlerinden Su-35 olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 09:19
https://www.qha.com.tr/

Rus işgal güçleri, işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerinde kendilerine ait bir Su-35 tipi savaş uçağını daha düşürdü. Rus haber ajansları, işgal altındaki Donetsk bölgesinde bugün Rus hava savunma sisteminin “dost ateşi ile” Rus ordusuna ait bir Su-35 jetini düşürdüğünü duyurdu. Uçağın görev uçuşu sırasında işgal altındaki Mariupol kenti yakınlarında düşürüldüğü ve pilotun olay sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus ordusu, #Ukrayna'da bir haftada ikinci kez kendi savaş uçağını düşürdühttps://t.co/X29sUf5dkJ pic.twitter.com/7BqkCOBpcU

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 6, 2023

Yerel sakinler, düşen uçağın görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Tam bir hafta önce Rus işgal güçleri, Zaporijjya bölgesinde hava savunma sistemiyle kendilerine ait Su-35 tipi bir savaş uçağını düşürmüştü.

RUSYA’NIN HAVACILIK KAYNAKLARI TÜKENİYOR MU?

Askeri uzman Oleksandr Kovalenko, Rus Su-35 uçağının Tokmak yakınlarında düşürülmesini yorumlarken, Su-35 savaş uçağının Rusya’nın elindeki en pahalı savaş uçaklarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Uçağın cephe hattının çok yakınında oldukça riskli bir bölge olan Tokmak yakınlarında bulunması, Rusların ellerinde olan en pahalı uçakları bile riske atarak saldırıları yürüttüklerine işaret ediyor. Bu, bu tür savaş görevlerini yerine getirmek için uygun olan diğer tip uçakların hizmete hazır olmadığını veya uçakların hizmet ömrünün çoktan tükendiğini gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.