Rus ordusu, cephane ve asker sorunu yaşıyor!

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun büyük bir çoğunluğunu yedek askerlerin oluşturması nedeniyle, göğüs göğüse çarpışmaya hazır olmadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2023 10:35
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgal girişimi ve saldırılar çerçevesinde güncel istihbarat raporunu paylaştı. Raporda, Rus yedek askerlerin fiziksel ve psikolojik olarak savaşa hazır olmadığını vurgulandı.

RUS ORDUSU, CEPHANE VE ASKER SORUNU YAŞIYOR

Birleşik Krallık, Ukrayna ordusu ile işgalci Rus ordusu arasında devam eden çatışmalara ilişkin ise dikkat çeken bilgiler paylaştı. Rus ordusunun Ukrayna karşısında verdiği kayıplar nedeniyle birliklerin büyük bir kısmının yedek askerlerden oluştuğu ve bunun yanında cephane kıtlığının yaşandığı kaydedildi.

Ayrıca, Ukrayna ordusu ile işgalci Rus askerleri arasında devam eden yakın çatışmalarda, Rus ordusunun yüksek ihtimalle "kürek" kullandığı belirtildi. İngiliz Savunma Bakanlığı istihbarat raporuna göre, Rus yedek kuvvetlerine, Ukrayna güçlerine saldırmak için "ateşli silahlar ve kürekler" kullanma emri verildi.

BİRLEŞİK KRALLIK: RUS YEDEK ASKERLERİ, YENİ ÇATIŞMALARA HAZIR DEĞİL

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rus yedek askerinden hiçbirisinin Ukrayna'daki çatışmalara, fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığını raporladı.