Rus muhalif politikacı Yaşin’den Batı’ya çağrı: Ukrayna'yı Putin'den kurtarın!

Rus muhalif siyasetçi İlya Yaşin, tutuklu değişiminde serbest bırakılmasının ardından yaptığı canlı yayında “Rus muhalefetine yardım etmek istiyorsanız, Ukrayna'yı Putin'den kurtarın.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 11:04
https://www.qha.com.tr/

Rus muhalif poltikacı İlya Yaşin, tutuklu değişiminde serbest bırakılmasının ardından 4 Ağustos 2024 tarihinde canlı yayın gerçekleştirdi. Batı dünyasının bugün en önemli görevinin Ukrayna'yı Putin'den kurtarmak olduğunu vurgulayan Yaşin, "Ukrayna'ya karşı yürütülen suç niteliğindeki saldırganlık savaşı derhal durdurulmalı." açıklamasında bulundu.  

UKRAYNA'YI PUTİN'DEN KURTARIN!

Yaşin, Batılı ülkelerin Rusya'daki aktivistlere yardım etmek için neler yapabileceğini soran bir yetkiliye şu ifaderle yanıt verdi:

"Rus muhalefetine, Rus toplumuna ve Rusya'nın tamamına yardım etmek istiyorsanız, Ukrayna'yı Putin'den kurtarın."

ANKARA'DA ABD-RUSYA MAHKÛM TAKASI!

ABD ve Rusya arasındaki mahkûm takası konusunda geniş çaplı bir anlaşmaya varılmış ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından koordine edilen takas dün Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Rusya ile ABD arasında varılan anlaşma çerçevesinde aralarında Almanya, Slovenya ve Belarus’tan toplamda 26 mahkûm serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılanlar arasında Rus muhaif siyasetçi  İlya Yaşin’de vardı.

MİT tarafından yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir." ifadesi yer almıştı. Türkiye, iki ülke arasında gerçekleştirilen mahkûm takasına öncülük ederek bir kez daha arabuluculuk rolünü dünya kamuoyuna göstermiş oldu.