Rus işgalciler, Herson'da bir parkı bombaladı!

Rus işgalciler, Herson'un merkezinde yerleşen bir parkı bombaladı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 16:45
https://www.qha.com.tr/

Rus işgalciler 22 Nisan 2023 tarihinde Herson şehir merkezini bombaladı. İşgalcilerin öğleden sonra yaptığı saldırı, Herson’un merkezinde bulunan parklardan birinde gerçekleşti.

Herson Bölge Askeri İdaresi Basın Sözcüsü Oleksandr Tolokonnikov, Rus saldırısında bir kişinin yaralandığını ifade etti. Sözcü, "Herson parklarından birine saldırı gerçekleşti. 46 yaşındaki bir adam bacağından yaralandı ve beyin travması geçirdi" dedi.

Yaralı Ukrayna vatandaşı, tedavi edilmek üzere şehir kliniğine götürüldü.

İŞGALCİ RUSYA, ÜÇ GÜNDÜR HERSON'A SALDIRIYOR

İşgalci Rus ordusu, 20 Nisan’da Herson’a saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda kullanıların ağır top ve uçaksavar füzeleri imha edildi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.

İşgalci Rus ordusu, 21 Nisan'da Herson bölgesine hava saldırısında 45 bomba bölgeye isabet etti. 235 adet ağır top mermisi ve insansız hava aracı yerleşim yerlerinin yerleşim bölgelerine düştü. Saldırıda, ölü ve yaralı olmadığı açıklandı.

UKRAYNA, BİR Mİ-24 HELİKOPTERİ VE DÖRT İHA'YI VURDU

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 22 Nisan 2023 tarihinde Rus işgalcilere ait bir adet Mi-24 savaş helikopterini ve dört adet insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait keşif için kullanılan iki adet insansız hava aracı Orlan-10 ve Zala ile iki adet Lancet tipi kamikaze insansız hava aracını imha etti.