Rusya Herson bölgesinde bir ambulansı vurdu!

Rus işgal güçleri Herson bölgesinde insansız hava aracıyla (İHA) bir ambulans aracına saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Rusya, işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi. 

İşgalci Rus ordusu Ukrayna'nın Herson bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ile sivilleri hedef almayı sürdürüyor. 23 Eylül 2024 tarihinde Rus işgal güçlerinin Romaşkove köyü yakınlarında İHA ile ambulans aracına saldırdığı bildirildi. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

Herson Bölgesi Askeri İdaresinden bu sabah yapılan açıklamada, “Sabah saatlerinde işgalciler Belozerska bölgesine bağlı Romaşkove yakınında İHA ile bir ambulansa saldırdı.” denildi.

Saldırıda ambulans aracının zarar gördüğü ve ayrıca bir şoför ve bir doktor olmak üzere 2 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İŞGALCİLER İHA’LARLA SİVİLLERİ AVLIYOR

Rus işgal güçleri Herson bölgesinde, cephe hattına yakın olan yerleşim yerlerinde yaşayan sivillere sık sık İHA’larla saldırılar düzenliyor. Herson bölgesinde neredeyse her gün işgalcilerin üzerine İHA ile patlayıcı atılması nedeniyle siviller yaralanıyor veya hayatını kaybediyor.