Rus güçlerinden Harkiv'e füze saldırısı!

Rus işgal güçleri, bugün akşam saatlerinde Harkiv'e bir dizi saldırı gerçekleştirdi. İlk belirlemelere göre, bölgeye altı Rus füzesi isabet etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 23:17
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, bugün akşam saatlerinde Harkiv'e füze ile saldırdı. Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov ve Harkiv Bölge Askeri Yönetim Başkanı Oleg Sinegubov saldırıya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, işgal güçlerinin Harkiv'in merkezi ve çevresini hedef aldığı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre, Harkiv'e Rus güçleri altı adet füze ile saldırdı.

İŞGALCİ RUSYA'DAN HARKİV'E SALDIRI

Harkiv Bölge Askeri Yönetim Başkanı Oleg Sinegubov, "Düşman güçleri bir kez daha Harkiv'e saldırıyor. Şehir en az altı kez vuruldu. Mevcut bilgilere göre,saldırı Belgorod üzerinden S-300'ler ile oldu. Yaralılar ve yıkımın boyutuyla ilgili bilgiler henüz teyit edilmedi. Her şey bitene kadar sığınaklarda kalın" açıklamasını yaptı.

BEŞ BÖLGEDE HAVA SALDIRISI UYARISI 

Öte yandan, 30 Mart 2023 itibarıyla Ukrayna'da başkent Kıyiv, Harkiv, Çernigiv, Sumı ve Poltova'da hava saldırısı uyarısı yapıldı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, bugün yaptığı açıklama ile, bir düzine kamikaze İHA'sının kuzeyden Ukrayna topraklarına girdiğini ve Belgorod üzerinden Harkiv'e S-300 bataryalarından füze ateşlendiğini duyurdu.