Romanya'dan Ukraynalı denizcilere eğitim desteği!

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, parlamentoya yolladığı mektupla Ukraynalı denizcilerin eğitilmesi üzerine kurulacak eğitim tesisi için onay talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:53
https://www.qha.com.tr/

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, 18 Eylül 2024 tarihinde parlamentoya bir mektup yazarak Ukraynalı denizcilerin eğitilmesi için Romanya topraklarında bir denizcilik eğitim tesisi kurulması konusunda parlamentodan onay talep etti. Mektubunda Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki son gelişmelere dikkat çeken Iohannis, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yönelik verilen eğitimlerin çeşitlendirilmesi ve yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı. 

ÖNERİ UKRAYNA SAVUNMA TEMAS GRUBU ÇERÇEVESİNDE YAPILDI

Ukrayna Savunma Temas Grubu (UDCG) çerçevesinde yapılan öneriyle, grup tarafından Ukrayna'nın deniz kuvvetlerinin güçlendirilmesi ve aynı zamanda faaliyetlerin koordine edilerek kaynakların verimli şekilde kullanılmasının amaçlandığı açıklandı. Söz konusu girişimin "Romanya ve diğer NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya destek ve yardım sağlama yönündeki kapsamlı çabası" olduğu ifade edildi. 

Ayrıca Romanya'nın ev sahipliğini yapacağı eğitim tesisine, Birleşik Krallık tarafından ilk gelişimi için fon ve planlama desteği sağlanacağı ve tesisin askerî ortakların ön onayına tabi olarak iki yıl faaliyet göstereceği açıklandı. 

SON TEMAS GRUBU TOPLANTISI 6 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞTİ

24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı, 6 Eylül 2024 tarihinde Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde düzenlenmişti. Toplantıya Ukrayna adına Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Savunma Bakanı Rüstem Umerov katılım sağlamıştı.