Putin'den Rus sinemasında propaganda filmleri talimatı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi kapsamında kültürel propaganda filmleri için talimat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 23:55
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna'da işlenen savaş suçları ve terör fiileri nedeniyle köşeye sıkıştı. Ordu içerisinde moral ve motivasyonu kaybeden Putin Rusyası, Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıların devamı için çabalarını sürdürüyor. Putin yönetimi, son çareyi propaganda filmlerinde buldu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan belgede, Putin'in, Rusya Kültür Bakanlığına propaganda filmleri için talimat verdiği açıklandı.

Yayımlanan belgede Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığının, 1 Şubat 2023'e kadar propaganda esasına dayanan "vatansever belgesel filmler festivali" için film önerilerini, Vladimir Putin'e sunmakla yükümlü olduğu kaydedildi. Ayrıca Putin, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığına cephede bulunan Rus askerleri hakkında sinematografik materyalin hazırlanmasında Rus propaganda belgesellerine yardımcı olma talimatı da verdi.

RUS OKULLARINDA UKRAYNA'YI İŞGAL GİRİŞİMİ HAKKINDA DERSLER VERİLECEK!

Diğer yandan, savaş suçlusu Putin, Rusya Kültür Bakanlığına ve Rusya Eğitim Bakanlığına 1 Nisan 2023'e kadar, Rusya'nın işgalci askerleri hakkında kamu ve sanat binaları ile okul müzeleri oluşturulması talimatı verdi. Rus okullarında da işgal girişimi hususunda derslerin verilmesi gerektiği emri verildi.

Daha önce, Rusya Kültür Bakanlığı, 2023'te film yapımına yönelik devlet mali desteği için 17 "öncelikli" konunun bir listesini yayımlamıştı. Bu konular da Rusya'nın Ukrayna'nın anakarasına yönelik işgal girişimine meşruluk kazandıracak propaganda konularıydı.