Polonya, Ukrayna İçin Ortak Destek Bildirgesi'ne katıldı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Ukrayna Birlik Günü'nde ülkenin başkenti Kıyiv'e geldi. İlk kez Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştiren Başbakan Tusk, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Başbakan Denis Şmıgal ile bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 18:31
https://www.qha.com.tr/

Polonya Başbakanı Donald Tusk, bugün Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek vermek için Kıyiv'i ziyaret etti. Polonya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan Donald Tusk, Kıyiv ziyaretine başlıyor. Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Başbakan Denis Şmıgal ile görüşecek" bilgisi verildi. Ülkeye ilk kez ziyaret gerçekleştiren Başbakan Tusk, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal ile bir araya geldi. 

POLONYA, UKRAYNA İÇİN ORTAK DESTEK BİLDİRGESİNE KATILDI

Başbakan Tusk, Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Tusk, Polonya'nın NATO Zirvesi'nde G7 ülkelerinin liderleri tarafından kabul edilen "Ukrayna İçin Ortak Destek Bildirgesi'ne" katıldığını duyurdu.

Polonyalı lider Tusk, "Diğer tüm formatlarda işbirliği yapacağız, bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanına bugün Polonya'nın Vilnius'taki NATO zirvesinde oluşturulan Yedili Grup deklarasyonuna katıldığını bildirdim. Bu beyan, özgür dünyanın demokratik devletlerini Ukrayna'yı ve onun güvenliğini desteklemek için harekete geçirmelidir" ifadelerini kullandı. 

UKRAYNA'NIN AB ÜYELİĞİ VE YENİDEN İNŞASI

Ayrıca Tusk, Ukrayna'nın Avrupa Birliğine katılması için Polonya'nın tam destek vereceğinin altını çizdi. Başbakan Tusk, Ukrayna'nın yeniden inşasında aktif bir rol alacaklarını ifade etti. 

POLONYA'DAN UKRAYNA'YA DESTEK MESAJI

Tusk, Polonya'da yapılan genel seçimlerin ardından 13 Aralık 2023 tarihinde Başbakanlık görevine başladı. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı topyekun savaş başlattığı 24 Şubat 2022'nin ardından Polonya, Kıyiv hükumetine destek veriyor.