Polonya: Rusya'nın saldırganlığı, radikal siyasi ve ekonomik değişimlere yol açtı

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi başlatan Rusya'nın saldırganlığının radikal siyasi ve ekonomik değişimlere yol açtığının altını çizdi. 

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 14:15
https://www.qha.com.tr/

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen "Büyük Proje" konferansına video mesaj gönderdi. Polonya Başbakanı Morawiecki, Rus işgal saldırıları karşısında Ukrayna'nın kahramanca bir direniş gösterdiğini söyledi. Morawiecki, Rusya'nın saldırganlığının radikal siyasi ve ekonomik değişimlere yol açtığını vurgulayarak "Ne barış, ne güvenlik ne de özgürlük bir kez ve sonsuza kadar verilmez. Bunları korumak bizim en kutsal ulusal görevimizdir" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA SAVAŞI'NDA BATI'NIN GELECEĞİ SÖZ KONUSU"

Morawiecki, Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Batı'nın geleceğinin söz konusu olduğunu ifade etti. Morawiecki, Rusya'nın saldırganlığının radikal siyasi ve ekonomik değişimlere yol açtığını belirterek, "Bugün hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde biliyoruz ki ne barış, ne güvenlik ne de özgürlük bir kez ve sonsuza kadar verilmez. Bunları korumak bizim en kutsal ulusal görevimizdir" diye konuştu.

Polonya Başbakanı, Avrupa için Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne göz diken Rusya'nın olası "zaferi"nin en büyük tehlike olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'nın kahramanca direnmesi ve Polonya'nın başını çektiği Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin NATO'nun tamamını yanlarına alarak Ukrayna'nın imdadına koşması, Batı'nın nihayet Rusya'ya karşı durmasını sağladı. Güçlü ve mirasının bilincinde, büyüklüğünü inşa eden değerlere sadık bir Avrupa, günümüzün tarihi çalkantılarından sağ çıkabilir. Bu hepimiz için büyük bir görevdir, çünkü hiç kimse bizim neslimizi bu görevi yerine getirmekten alıkoyamaz."